četvrtak, 26. travnja 2018.

Bijeli biseri



Iz raznovrsne ponuda svakakvih recepata za kolace koje nam nudi danasnjica, covjek se nekad zazeli onih klasicnih starinskih kolaca….bar je tako kod nas u kuci zadnjih par mjeseci, ja i mama kopamo po njenim starim biljeznicama i radimo kolace za koje smo vec skoro i zaboravili..ovo je jedan od tih, bijeli biseri ?
Sastojci

BIJELI BISKVIT

7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
2 žlice ulja
3 žlice oraha

SMEĐI BISKVIT

4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 žlica kakaa

ŽUTA KREMA

7 žutanjaka
7 žlica šećera
15 dkg margarina.

BIJELA KREMA

3 dcl mlijeka
4 žlice gustina
4 žlice šećera
10 dkg margarina

ZA POSIPANJE

10 dkg kokosa

DODAJ U POPIS ZA KUPNJU

Koristili smo

Lino lada milk.

Priprema
1.
Za bijeli biskvit izmutiti bjelanjke u snijeg pa dodati šećer, brašno i ulje. Na kraju dodati orahe i lagano promješati pjenjačom. Peći na papiru za pečenje.
2.
Za smeđi biskvit se 4 jaja odvoje bjelanjci od žutanjaka. Bjelanjci se izmiksaju u snijeg, a žutanjke pjenasto izraditi sa šećerom , pa polako dodati kakao i brašno. Na kraju dobro sjediniti smjese od žutanjaka i bjelanjaka i staviti peći na papir za pečenje u protvan istih dimenzija kao i za bijeli biskvit.
3.
Za žutu kremu je potrebnu na pari tući žutanjke i šećer do kad ne postignemo finu gustoću. Kremu staviti na hladno i kad se ohladila u nju umiksati 15 dkg omekšalog margarina.
4.
Za bijelu kremu je potrebno staviti mlijeko grijati kao da se kuha puding. Odvojimo 1 dcl mlijeka koji se pomiješa sa gustinom i šećerom. Kad mlijeko zavri umješamo gustin i šećer i kuhati do kad ponovno ne zavri uz stalno miješanje. U hladnu kremu umiksati 10 dkg omekšalog margarina.

Posluživanje

Kolač se slaže na sljedeći način: BIJELI BISKVIT- ŽUTA KREMA-SMEĐI BISKVIT- BIJELA KREMA- POSIPA SE KOKOSOM

Nema komentara:

Objavi komentar