Čoko kocke prema ovom receptu možete pripremiti bez puno muke. A, što je najvažnije, okus im je takav da ih svaki istinski ljubitelj čokolade jednostavno mora probati.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja,
100 g šećera,
250 g margarina,
100 g čokolade za kuhanje,
4 žlice brašna,
1 prašak za pecivo
Za glazuru:
400 ml slatkog vrhnja,
200 g čokolade za kuhanje,
1 žlica šećera.
Priprema:
Žumanca i šećer umutite, dodajte istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju polako umiješajte prethodno pripremljen snijeg od bjelanaca.
Smjesu izlijte u pleh srednje veličine i pecite na 180 °C oko 20 minuta.
Da bi napravili čokoladnu glazuru, slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijte na tihoj vatri, uz lagano miješanje, dok ne provri.
Pečeni biskvit izbockajte viljuškom na nekoliko mjesta i dok je još topao prelijte ga toplom čokoladnom smjesom.
Prohlađen kolač stavite u frižider da se dobro ohladi i da se glazura stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar