četvrtak, 26. travnja 2018.

JEDNOSTAVNI COKOLADNI KOLAC



SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI
2 vanilin šećera
7 kašika šećera
250 dag čokolade za kuhanje
4 jaja
3 kašike oštrog brašna
4 kašike čokolade u prahu
700 ml vrhnja za kuhanje
1 prašak za pecivo
100 g maslaca
2 kapi arome, po mogućnosti rum ( nije obavezno )
1.5 dcl vode
PRIPREMA:

Izmutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera i vrećicom vanilin šećera.
Miksajući dodati čokoladu u prahu, prašak ze pecivo i oštro brašno.Ako se čokolada u prahu ne stapa sa smjesom, manju količinu otopiti u malo toplog mlijeka i tako ubaciti u smjesu kako bi dobila punu i lijepu smeđu boju.
Izliti u tepsiju koju ste prethodno obložili uljem.Peći 13-15 minuta na 200 stepeni.
Izvadite biskvit iz pećnice i polijte ga sa vodom dok je još vruć.Potrebno vam je oko pola čaše vode ( mlake ili hladne, ne vruće ), po želji u njoj možete otopiti 2-3 kapi ruma ili neke druge arome, na to izliti kremu.
Neka kolač tako odstoji neko vrijeme, a kada više ne bude vruć stavite ga u hladnjak.Mora odstojati najmanje 6 sati, ali najbolje bi bilo preko noći.

Nema komentara:

Objavi komentar