subota, 7. travnja 2018.

Punjene pečene paprike




SASTOJCI
2 žlice maslinovog ulja
100 g šampinjona
100 g tikvica
1 Fant mješavina za punjenu papriku i sarmu
400 g mljevene piletine ili puretine
1 žlica narezanog bosiljka
8 paprika "paradajz" (ili 4-6 velikih babura paprika)




Za umak:
3 žlice maslinovog ulja
1 luk (60 g)
1 češanj češnjaka
1 Pelat (400 g)
sol
Crni papar mljeveni
1 žličica Bosiljka sušenog
200 ml kiselog vrhnja




PRIPREMA
1. Na maslinovom ulju popecite sitno nasjeckane šampinjone i tikvice dok tekućina ne ispari.
2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
3. U zdjelu stavite meso, ohlađene šampinjone i tikvice, bosiljak, Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
4. Paprikama odrežite vrh s peteljkom tako da dobijete mali poklopac, a ukoliko imate velike "babura" paprike prerežite ih po pola uzdužno.
5. Pripremljenom smjesom napunite paprike pa ih na malo ulja u tavici lagano popecite. Paprike izvadite i položite u vatrostalnu posudu, a u tavicu dodajte nasjeckani luk i pirjajte do zlatne boje.
6. Dodajte protisnuti češnjak i zdrobljene pelate te pirjajte 10-ak minuta. Umak malo razrijedite vodom, posolite, popaprite i umiješajte bosiljak.
7. Njime prelijte paprike, pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta.
8. Paprike otkrijte, na svaku stavite žličicu kiselog vrhnja (i poklopite odrezanim vrhom paprike) te još zapecite 10-ak minuta.

Posluživanje
Pečene paprike poslužite s umakom i kuhanim krumpirom.

Savjet

Paprike nemojte nadjenuti do kraja, tijekom kuhanja će nabubriti, pa bi paprike mogle pucati.

Nema komentara:

Objavi komentar