petak, 13. travnja 2018.

SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA....JEDNOSTAVAN DA NEMOŽE JEDNOSTAVNIJE

Sočni kolač s jabukama

Sočni kolač s jabukama odlična je kombinacija biskvita s okusom kakaa, sočne kreme s jabukama i čokoladom i čokoladne glazure. Vrlo sočan i ukusan kolač.

SASTOJCI
Biskvit
5 jaja
150 g šećera
250 g oštrog brašna
2 dcl ulja
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
Krema




800 g jabuka
1 dcl vode
150 g šećera
1 žlica ruma
100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
3 žlice ulja
1 žlica vode

POSTUPAK
Biskvit
Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) obložiti papirom za pečenje.
Jaja i šećer izmiješati električnom mješalicom.
Dodati brašno, ulje, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i rum i dobro izmiješati.
Izliti u lim za pečenje i ravnomjerno rasporediti.
Staviti peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
Izvaditi biskvit iz pećnice i ostaviti da se ohladi.
Prerezati ga na dva jednaka dijela.




Donji dio vratiti u lim za pečenje, a gornji dio izmrviti.
Krema
Jabuke oguliti i narezati na ploške.
Dodati vodu, šećer i rum i kuhati dok jabuke omekšaju.
Izmiješati štapnim mikserom.
Čokoladu za kuhanje i maslac rastopiti u mikrovalnoj pećnici ili na laganoj vatri.
U jabuke dodati rastopljenu čokoladu za kuhanje i maslac i ručno izmiješati.
Izmrvljeni dio biskvita preliti dobivenom smjesom i ručno izmiješati u jednoliku smjesu.
Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporediti po biskvitu.
Prije stavljanja glazure staviti na u hladnjak na 1 sat.
Glazura
Čokoladu za kuhanje, maslac, ulje i vodu otopiti na laganoj vatri.
Ravnomjerno rasporediti po kolaču.
Staviti u hladnjak na najmanje 2 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar