nedjelja, 20. svibnja 2018.

MEDENA TORTA OD JAGODA

Related image

Kora:
150 grama brašna
150 grama šećera
2 kašičice meda
20 grama putera ili margarina
1 jaje
1 prašak za pecivo





 Fil:
700 grama kisele pavlake
750 ml slatke paclake
250 grama šečera
3 kesice želatina
1/2 kg jagoda

Priprema:
 1. Za koru rastopite puter sa medom,dodajte jaje i ostale sastojke. Zamesite testo pa ga razvijte na veličinu kalupa za tortu.
2. Pecite u rerni na 170 sepeni dok ne dobije boju. Kad je pečeno izvadite iz kalupa i prebacite koru na podlogu na kojoj ćete držati tortu pa oko kore stavite obruč.





 3. Za fil izmešajte kiselu pavlaku sa nslatkom pavlakom i šećerom. Želatin rastopite prema uputstvu na kesici i rastopljen dodajte u fil.
 4. Na koru poslažite prepolovljene jagode pa prelijte sa filom. Nekoliko celih jagoda utisnite u fil, pa stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar